03:04:54 29.03.2024
Stiri

Igor Dodon a vorbit cu Klaus Iohannis, dar NU a fost invitat la București. „La finele convorbirii am reiterat invitația pentru dl. Klaus Iohannis de a întreprinde o vizită oficială în R. Moldova”

Politică 26.06.2019 14:04 Vizualizări2400 Autor: Ziarul National
Igor Dodon a vorbit cu Klaus Iohannis, dar NU a fost invitat la București. „La finele convorbirii am reiterat invitația pentru dl. Klaus Iohannis de a întreprinde o vizită oficială în R. Moldova”


La fel ca și premierul Maia Sandu, președintele Igor Dodon a avut astăzi o convorbire telefonică cu omologul său din România, Klaus Iohannis. Totuși, Iohannis nu l-a invitat nici de această dată pe Igor Dodon la București.

„Am avut o convorbire telefonică cu Președintele României, Klaus Iohannis. Am trecut în revistă întreaga agendă a relațiilor noastre bilaterale, remarcând necesitatea aprofundării acestora. Am constatat cu satisfacție intensificarea contactelor la toate nivelurile și în toate domeniile de interes comun. Am remarcat faptul că România este partenerul comercial principal al R. Moldova”, a declarat Igor Dodon.

Acesta a mai adăugat că a exprimat recunoștință partenerilor români pentru sprijinul acordat R. Moldova în mai multe domenii.

„Sunt ferm convins că dialogul nostru strategic va fi impulsionat după formarea majorității parlamentare și a Guvernului de la Chișinău. La finele convorbirii am reiterat invitația pentru dl. Klaus Iohannis de a întreprinde o vizită oficială în Republica Moldova”, a conchis Igor Dodon.

De menționat că prim-ministra Maia Sandu va întreprinde o vizită oficială la București la 2 iunie curent. Invitația i-a fost făcută astăzi de președintele Klaus Iohannis.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md