„Acțiunea tardivă a procurorilor în cazul Șor – praf în ochi; Poate ar trebui investigați pentru eventuală complicitate”

by D M
Distribuiti mai departe...

Acțiunile procurorilor în privința sechestrului aplicat pe bunurile controversatului om de afaceri Ilan Șor sunt tardive, iar scopul acestor acțiuni ar fi praf în ochi și o încercare de a arăta că procurorii din RM pot să se descurce și singuri și că nu ar avea nevoie de ajutor din afară. De această părere este analistul politic Vlad Țurcanu, relatează Jurnal.md

„Acțiunea tardivă a procurorilor seamănă izbitor cu o tentativă de a arunca societății praf în ochi. După ce se știe că averile vizibile ale lui Șor s-au subțiat dramatic în anii în care acesta a beneficiat de o clemență ieșită din comun din partea Procuraturii. Practic procuratura a permis ca societatea să fie înșelată de două ori. Este limpede că Ilan Șor a fost protejat de puterea politică, și prin extindere și prin Procuratură. Procurorii poate ar trebui investigați pentru rolul lor într-o eventuală complicitate la operațiunile desfășurate de Șor. Nu exclud că procuratura a decis să deturneze atenția publică de la alte dosare, poate nu mai puțin grave, în care procuratura nu și-a făcut treaba în trecut”, a precizat Țurcanu, la Radio Chișinău.

Acum doi ani, prima instanță l-a condamnat pe fostul președinte al Consiliului de Administrație al Băncii de Economii, Ilan Șor, la șapte ani și jumătate de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani în fraudele bancare.

 

Sentința a fost atacată în instanța de apel atât de procuror, cât și de avocații inculpatului și de reprezentantul Băncii de Economii. Ilan Șor a fost eliberat din arest la domiciliu, iar până la pronunțarea sentinței definitive se află sub control judiciar. Dosarul a ajuns la Curtea Apel Chișinău abia după șase luni, iar în februarie 2018 a fost transferat la Curtea de Apel Cahul.

În urma alegerilor din 24 februarie anul curent, Ilan Șor a devenit deputat în Parlamentul Republicii Moldova.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...