(foto) Premieră: Skoda pune şi noua Scala pe gaz

Skoda introduce cea mai ecologică variantă a noului său model compact – Scala – modelul fiind prezentat în premieră publică în ultimele 48 de ore în cadrul CNG Mobility Days din Berlin. Noua versiune completează lista motorizărilor pentru noul model compact, adăugând o variantă deosebit de eficientă și ecologică.

Noua Skoda Scala G-TEC se alătură modelului Octavia G-TEC şi lui Kamiq G-TEC ca un al treilea automobil din gama actuală, care poate fi alimentat cu gaz natural comprimat. Sub capotă are un motor turbo cu trei cilindri, cu un volum de doar un litru şi care produce 90 de cai putere. Cuplul maxim de 160 Nm este transmis spre puntea din faţă motoare printr-o cutie de viteze manuală cu şase trepte.

Noua Scala G-TEC este concepută special pentru utilizarea cu CNG și respectă standardul de emisii Euro 6d-TEMP. Emisiile de CO2 sunt reduse cu aproximativ 25% comparativ cu cele produse când se rulează prin arderea benzinei, cu emisii semnificativ mai scăzute de oxid de azot (NOx), precum și fără particule.

Vezi neapărat: GENEVA 2019: Noua Skoda Kamiq – Reportaj Video AutoBlog.MD

Noul model eco este dotat cu trei rezervoare CNG din oțel, conectate între ele, care găzduiesc 13.8 kg de gaz. Cu această cantitate se poate acoperi aproximativ 410 kilometri. În cazul în care tot gazul se iroseşte, maşina ştie să se comute automat în a folosi energia provenită din arderea benzinei.

Rezervorul pentru combustibilul lichid are un volum de doar nouă litri, ceea ce permite rularea pe o distanţă suplimentară de circa 220 de km. Drept urmare, maşina poate rămâne mobilă în regiuni fără stații de alimentare cu gaz natural, având o autonomie combinată de aproximativ 630 kilometri.

Modelul Scala 1.0 G-TEC va fi disponibil pentru comandă în nivelele de echipare Active, Ambition sau Style și vine standard cu frâne cu discuri pe toate roţile. La fel în echipare de bază se va mai oferi funcția Lane Assist și Front Assist cu City Emergency Brake, precum și faruri/stopuri LED, cu opţiunea de a le face full LED.

Datorită modului inteligent în care rezervoarele CNG sunt integrate în sub organism, automobilul are un volum al portbagajului de 339 litri – cea mai bună valoare pentru vehiculele alimentate cu gaz natural din acest segment.

Noua Skoda Scala G-TEC va ajunge în showroom-uri din trimestrul IV al lui 2019.

Vezi şi: GENEVA 2019: Standul Skoda cu noile Vision iV Concept şi Scala – Reportaj Video AutoBlog.MD

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/