/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Pe cine dintre democrați îl văd cititorii TV8.md viitor președinte al PDM

26 iunie 2019, ora 21:13

Acum două zile, după ce Vlad Plahontiuc a anunțat că renunță la funcția de președinte al Partidului Democrat (PDM), noi, cei de la TV8.md, am făcut un mic sondaj, în cadrul căruia i-am întrebat pe utilizatorii site-ului nostru pe cine dintre liderii PDM îl văd în calitate de viitor președinte al acestei formațiuni. 

La sondaj au participat timp de două zile circa 1100 de persoane, iar dintre cele opt candidaturi pe care le-am propus cele mai multe voturi a acumulat democratul Vladimir Cebotari, care este și vicepreședinte al PDM. Pentru candidatura lui au votat peste 600 de utilizatori sau circa 61,5% dintre participanții la sondaj.

Pe pozițiile doi și trei, cu o diferență mică de voturi, s-au situat: Andrian Candu (12%) și Pavel Filip (10%).

Unica femeie dintre cele opt candidaturi, Monica Babuc, a acumulat 4% dintre voturile cititorilor TV8.md, iar Alexandr Cauia, din aripa tânără a partidului, 3,3%.

Cele mai mici șanse de a prelua șefia PDM îi revin lui Serghei Iaralov, potrivit cititorilor TV8.md. Acesta a acumulat doar 2,1% dintre voturi.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram