/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ 17 mii de absolvenți au aflat astăzi rezultatele la examenele de Bacalaureat

missing
26 iunie 2019, ora 21:21

Absolvenții de liceu au aflat dacă au trecut sau nu examenele de bacalaureat. Emoțiile cele mari și le-au trăit acasă, când și-au văzut rezultatele online. Totuși, mulți nu au rezistat să stea în locuințe și au venit la școală. Unii pentru a se convinge de notele luate, iar alții pentru a cere reevaluarea lucrărilor.  

De la primele ore ale dimineții, elevii, dar și părinții, au roit în jurul școlilor unde au susținut examenele să vadă cu proprii ochi rezultatele.

„– Acum vezi prima dată rezultatele? – Nu, dar vreau să mă conving”.

„-Noi cunoaștem rezultatele, dar am venit să le concretizăm. Avem bucurie foarte mare, am susținut foarte bine, avem doi de 9 și doi de 10”.

Chiar dacă și-au văzut notele online, mulți au venit, totuși, să le vadă și pe cele ale colegilor , iar alții să depună contestații, sperând la un scor mai bun și poate chiar o bursă.

„Nu-mi ajung două puncte la engleză, ca să am opt. Contează pentru media generală”.

„La matematică consider că a fost totul a fost după barem, corect, dar la istorie, română și engleză consider că am fost nedreptățit. Pentru facultate contează foarte mult, deoarece vreau să intru la buget și pentru asta trebuie să ai notă mare”.

Alții, însă, au fost mulțumiți și cu note mai mici. Așa că așteaptă cu nerăbdare universitatea.

„Așteptările s-au realizat. – Ce note ai? – La matematică 5, la limba română și la geografie 8, iar engleza – 7. – De ce atât de puțin la matematică? – Nu fiecare cunoaște, eu sunt mulțumit, să dai pe 5, tot trebuie să știi ceva”.

„Ce-a fost, a fost, mergem înainte. – Ce urmează? – Facultatea desigur”.

Fericit este și Nicolae, care este unul din cei 11 elevi din toată țara care a reușit să obțină doar note de zece la această sesiune.

NICOLAE ODAGIU, ELEV LA LICEUL „SPIRU HARET”: „Mă simt foarte bine, am niște emoții extraordinare. Sper să am același succes și același noroc și o să muncesc mult pe viitor ca să am aceleași rezultate.

Secretul succesului său constă în multă muncă, spune el.

NICOLAE ODAGIU, ELEV LA LICEUL „SPIRU HARET”: „În principiu, cel mai mult trebuie să muncești asupra  șablonului Bacalaureatului. Trebuie să-l înveți, el nu necesită o grămadă de cunoștințe. Eu deja am fost acceptat la o universitate în Amsterdsam și cred că voi continua acolo”.

Mâine este ultima zi când absolvenții pot să depună contestațiile la centrele de Bacalaureat. În acest an, rata de promovare a fost de 68%, cu 5% mai mare decât anul trecut. O cincime de restanțieri din sesiunile anterioare au promovat examenul.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram