/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Carburanți din deșeuri. O companie germană a anunțat că poate obține combustibil din masă plastică

26 iunie 2019, ora 21:43

Deșeurile din plastic pot fi transformate în… carburanți! Este proiectul ambițios, la care a lucrat șase ani o companie germană. Dacă va deveni realitate, tehnologia va revoluționa industria energetică.

După șase ani de studiu, un grup de cercetători din Germania a obținut o nouă metodă de transformare a deșeurilor în combustibil. Procesul implică supunerea materialelor plastice la presiuni înalte. Astfel, dintr-un kilogram de deșeuri se poate obține un litru de carburanți.

Experții în ecologie afirmă că aceasta este nu doar o soluție pentru prelucrarea deșeurilor, dar și o alternativă pentru sectorul energetic. Compania care a anunțat despre noua metodă susține că este dispusă să înceapă producția în masă deși procesul este unul dificil.

Anual pe glob se produc două miliarde tone de deșeuri. Iar Republica Moldova a ajuns la un indice de un milion anual. Procentul cel mai mare din acest gunoi o constituie masa plastică care poluează mediul înconjurător și prezintă un pericol pentru floră și faună.

În ultimii ani ecologii încearcă să aplice mai multe proiecte pentru reciclarea plasticului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram