‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
6.1 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriIurie Fală: În 2019 se așteaptă o recoltă de cireșe la nivelul celei din...

Iurie Fală: În 2019 se așteaptă o recoltă de cireșe la nivelul celei din anul trecut

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Solicitat să se expune despre recolta de cireșe care va fi obținută de pomicultorii din țara noastră, Iurie Fală, directorul executiv a Asociației Producătorilor și Exportatorilor de Fructe Moldova Fruct a menționat pentru Agrobiznes că, deși ploile au afectat calitatea soiurilor timpurii se așteaptă totuși recolte destul de bune.

„Menționez că, în anul curent se așteaptă o recoltă la nivelul celei din anul trecut. Ploile care au căzut în ultimele săptămâni au influențat calitatea cireșelor, mai ales la soiurile timpurii. Așteptăm ca soiurile cu coacere medie și tardivă să fie de o calitate mai bună, cu toate că unele soiuri au avut de suferit la formarea fructelor din cauza polenizării slabe”, a menționat Iurie Fală.

Totodată, directorul Asociației consideră că prețurile vor avea o dinamică pozitivă.

„Considerăm că, cireșele care corespund calibrelor solicitate pe piață, dar și după fermitate, aspect comercial vor beneficia de un preț bun. În general se observă o cerere destul de mare față de aceste fructe, deoarece în unele țări exportatoare de cireșe cum ar fi Italia, la fel au fost afectate de ploile înregistrate. Dar și acolo soiurile medii și tardive vor fi de o calitate mai superioară, conform portalurilor internaționale. Ne așteptăm la un rezultat bun pentru producători, deoarece banii obținuți din vânzarea cireșelor sunt primii bani pe care îi câștigă pomicultorii”, a mai spus Fală.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›