Filip, către Nemerenco: „Atâția oameni au beneficiat de aceste consultații gratuite. Puteți să îi asigurați că de mâine se vor bucura de servicii medicale de calitate?”

Pavel Filip a reacționat la anunțul Alei Nemerenco despre încheierea programului „Un doctor pentru tine”. Filip spune că acesta a fost un proiect temporar, „până când vom reuși să construim în Moldova un sistem medical sănătos”.

Foto: UNIMEDIA

„Peste 80 de mii de oameni au fost consultați gratuit până acum în cadrul campaniei #undoctorpentrutine. Este un proiect de care sunt mândru, un proiect care a fost gândit ca o soluție temporară până când vom reuși să construim în Moldova un sistem medical sănătos.

Dacă stai în birou în Chișinău și scrii postări pe Facebook, nu construiești un sistem medical puternic și nici nu vezi cât de mari sunt problemele în satele noastre. Este un domeniu complicat, de asta am venit cu acest program de profilaxie.

Închiderea lui cum va rezolva problemele care sunt? Înțeleg că nu puteți construi, dar de ce distrugeți? Atâția oameni au beneficiat de aceste consultații gratuite. Puteți să îi asigurați că de mâine se vor bucura de servicii medicale de calitate?”, a scris Pavel Filip.

Ala Nemerenco a criticat campana „Un doctor pentru tine” și a scris că „în loc să fie construit un sistem puternic de sănătate pentru toți cetățenii săi, ministerul de resort s-a jucat de-a lungul anilor de-a "Un doctor pentru tine", în timp ce baniii grei din sănătate erau direcționați spre alte buzunare”.


Pub