Candu, despre votul lui Năstase la APCE: „Ce v-au dat, domnule Năstase, rușii, pentru această susținere?”

Andrian Candu a comentat votul lui Andrei Năstase în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europen privind revenirea delegației Federației Ruse. „Dacă mai avea cineva vreun dubiu că majoritatea parlamentară actuală servește interesele Rusiei, azi ne-au spulberat toate ȋndoielile”, scrie Candu.

Foto: UNIMEDIA

„Ce v-au dat, domnule Năstase rușii pentru această susținere? Cumva, de acum, sumele primite de Dodon pentru “ȋntreținere” de la Moscova, se ȋmpart la 3?”, scrie fostul președinte de Parlament.

Andrei Năstase a comentat votul său în plenul APCE: „paradigma politică europeană se redefinește constant, „iar DIALOGUL este, în opinia majorității parlamentarilor europeni, singura cale care poate garanta sustenabilitate proiectului european, în integralitatea acestuia”.

Astăzi, fracțiunea PD din Parlament a cerut introducerea pe ordinea de zi a unei hotărâri privind audierea ministrului de Externe Nicolae Popescu pe marginea acestui subiect. Inițiativa însă nu a fost susținută de o majoritate de deputați.

Candu / Sursa:Facebook

Amintim că Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) a votat un text ce face posibilă revenirea Rusiei în această instanţă, după cinci ani de criză instituţională în relaţia cu Moscova.

Republica Moldova a fost reprezentată de către trei membri. Este vorba de Andrei Năstase, Vlad Bătrîncea, Mihai Popșoi, Doina Gherman și un reprezentant de la PD. Pentru revenirea delegației ruse au votat 2 reprezentanți - Năstase și Bătrîncea, iar Popșoi a votat împotrivă.


Pub