03:30:57 20.04.2024
Stiri

Elevi și profesori din Comrat, excursie în România

Știri 25.06.2019 08:30 Vizualizări1059 Autor: Ziarul National


Elevi și profesori din Comrat, excursie în România

Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi" pentru românii de pretutindeni, instituție aflată în subordinea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, în parteneriat cu Episcopia Basarabiei de Sud, au derulat proiectul „Excursie tematică pentru profesori și elevi români din Republica Moldova, în special din regiunea UTA Găgăuzia", în județele Suceava și Iași, în perioada 21-23 iunie 2019.

În prima zi a excursiei profesorii și elevii români din Republica Moldova, regiunea UTA Găgăuzia, au vizitat Muzeul Mănăstirii Cămărzani, Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou și Cetatea Sucevei, se arată într-un comunicat de presă al IEH, preluat de Romanian Global News.

A doua zi a excursiei tematice în România a reprezentat o adevărată incursiune în istorie, în care elevi și profesori din UTA Găgăuzia (Republica Moldova) au descoperit, cu bucurie în suflete, elemente-simbol ale identității și spiritualității naționale românești: Mănăstirea Putna, Mănăstirea Sihăstria Putnei, Chilia lui Daniil Sihastrul, Mănăstirea Voroneț, Mănăstirile Sucevița și Moldovița. La Putna participanții au admirat întregul ansamblu al mănăstirii, muzeul și mormântul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, dar și bustul Luceafărului poeziei românești - Mihai Eminescu, amplasat la intrare, în curtea complexului monahal.

Toate aceste locuri sfinte, la care musafirii noștri au poposit pentru reculegere și bogăție spirituală, reprezintă repere fundamentale ale creștinismului ortodox românesc, cu profundă însemnătate istorică, religioasă și arhitecturală.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md