02:11:26 24.04.2024
Stiri

Premierul cere ÎNLĂTURAREA din sistem a judecătorilor suspendați astăzi din funcție: „Au executat comenzi politice”

Social 25.06.2019 15:42 Vizualizări2549 Autor: Ziarul National


Premierul cere ÎNLĂTURAREA din sistem a judecătorilor suspendați astăzi din funcție: „Au executat comenzi politice”

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a decis astăzi să-i înlăture din funcție pe mai multor judecători până la finalizarea unei anchete demarate de Inspecția Judiciară.

Este vorba despre președintele Curții Supreme de Justiție, Ion Druță, și conducerea Judecătoriei Chișinău - președintele Radu Țurcanu, vicepreședinții acestei instanțe, dar și de presedintele Colegiului de evaluare, Oleg Sternioală.

Detalii despre această decizie a CSM a oferit prim-ministra Maia Sandu, care a participat la ședința de astăzi a Consiliului.

„O justiție cu persoane dubioase, precum Ion Druță, Radu Țurcanu, Nicolae Clima, Oleg Sternioală, care au executat comenzi politice și au anulat alegeri libere, corecte și recunoscute de comunitatea internațională, nu poate fi considerată independentă. Suspendarea acestora din funcție este una târzie și insuficientă, fiind nevoie de înlăturarea din sistem. Desigur că acest lucru trebuie realizat în condițiile în care persoanelor menționate le sunt respectate drepturile de care se bucură potrivit legii.

Procesul de curățare a justiției de persoane corupte trebuie să fie unul sistemic și transparent și nicidecum unul singular. Absolut toate persoanele implicate în acte ilegale trebuie pedepsite conform legii. Doar așa procesul poate deveni ireversibil.

Guvernarea actuală nu va tolera politizarea sistemului de justiție și va depune toate eforturile pentru ca scenariul de capturare a instituțiilor statului de către un grup de interese să nu se mai repete niciodată în Republica Moldova”, a scris Maia Sandu pe Facebook.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md