08:58:18 20.04.2024
Stiri

Sectorul Horeca din Georgia impune SANCȚIUNI împotriva turiștilor ruși

Știri 25.06.2019 18:00 Vizualizări1560 Autor: Ziarul National
Sectorul Horeca din Georgia impune SANCȚIUNI împotriva turiștilor ruși


Rețeaua georgiană de cinematografe Cavea a suspendat proiectiile de filme cu traducere în limba rusa în solidaritate cu participanții la acțiunea „anti-ocupație”, raportează portalul Georgia Online. Cavea este cel mai mare lanț de cinematografe din Georgia, cinematografele sale fiind situate, de regula, în centrele comerciale.

Compania nu a precizat pentru cât timp a luat aceasta decizie.

La randul sau, Asociația cinematografelor din Tbilisi a declarat pentru RIA Novosti că, de la începutul protestelor, toate cinematografele din capitala georgiană au încetat să mai proiecteze filme cu traducere rusă, ci doar în georgiană și engleză.

Anterior, presa georgiană și rusă a relatat că unele restaurante și cafenele din Georgia au eliminat meniurile în rusă și au majort prețurile pentru turiștii ruși. După cum scrie Georgia Online, decizia de a crește cu 20% costul serviciilor a fost făcută „ca răspuns la ocupația de catre Rusia a 20% din teritoriul georgian – Abhazia și regiunea Țhinvali”.

Life scrie că în unele cafenele clientii sunt intampinati cu inscripții în limba engleză „Rusia este ocupant. Ești de acord?” Cei care nu sunt de acord sunt invitați să găsească o alta cafenea. Totodata, chelnerii aduc meniul în limba georgiană și engleză și refuză să comunice în limba rusă.

Președintele georgian, Salome Zurabishvili, care a acuzat anterior coloana a cincea din Tbilisi de tulburarile care au dus la racirea relatiilor cu Rusia, că Georgia este interesată de atenuarea tensiunilor. Ea a mai spus că deteriorarea relațiilor cu Moscova nu ar trebui să afecteze turiștii și populația. „Răspunsul meu este că turiștii ar trebui să poată veni la noi pentru că adoră Georgia, iar politicienii și liderii ar trebui să găsească o soluție la problema care a provocat incidentul”, a spus președintele, citat de Pagina de Rusia.

„Relațiile cu Rusia sunt o problemă politică și toată lumea speră că va fi rezolvată într-o zi”, a spus Zurabishvili. Ea a remarcat că tensiunea în relațiile cu Moscova exista de foarte mult timp, dar acest lucru nu a împiedicat un milion și jumătate de turiști rusi sa vina anual in Georgia.

Protestele din Georgia au început pe 20 iunie, după ce deputatul Dumei de Stat, Serghei Gavrilov, la o reuniunea a Adunării Interparlamentare a Ortodoxiei, pe care o conduce, a luat locul președintelui parlamentului georgian și a ținut un discurs în limba rusă.

Ulterior, președintele rus Vladimir Putin a suspendat, prin decret, zborurile companiilor aeriene rusești către Georgia din 8 iulie, după care Ministerul Transporturilor rus a interzis companiilor georgiene să zboare spre Rusia.

Înainte de noua spirală a tensiunii în relațiile georgiano-ruse, Georgia era una dintre cele mai populare destinații turistice printre ruși.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md