20:45:42 28.03.2024
Stiri

Un partid care a sprijinit Blocul „ACUM” în alegeri sugerează că Năstase a făcut pe plac Rusiei prin votul dat la APCE: „Credem că votul rușinii la APCE putea fi evitat”

Partide/Comunicate 25.06.2019 18:20 Vizualizări3489 Autor: Ziarul National
Un partid care a sprijinit Blocul „ACUM” în alegeri sugerează că Năstase a făcut pe plac Rusiei prin votul dat la APCE: „Credem că votul rușinii la APCE putea fi evitat”


Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM), care a sprijinit Blocul „ACUM” la alegerile parlamentare, consideră că liderul PPDA, Andrei Năstase, nu trebuia să voteze pentru admiterea Federației Ruse în APCE, după ce în 2014 a anexat Crimeea.

„Credem că votul rușinii la APCE putea fi evitat, dacă exista o conștientizare complexă a contextului și, mai ales, un atașament profund față de valorile și istoria neamului nostru! Cât de ușor, din nesăbuință, am devenit trădători pentru țara prietenă Ucraina. Nu știm dacă a fost o gafă sau un exces de zel pentru a face pe plac cuiva.

Indiferent de motive, aceste acțiuni aduc un prejudiciu de imagine colosal statului și mai ales cetățenilor noștri, care încă au vie memoria evenimentelor dureroase care au îngenunchiat acest popor, prin asuprire și teroare.

Oare nu este mai importantă solidaritatea cu propriii cetățeni, decât servilismul de conjunctură?”, se arată într-o declarație făcută de PLDM.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md