Maia Sandu, către membrii Consiliului Superior al Magistraturii: „Nu putem tolera atât nerespect față de lege și cetățeni”

Anticoruptie.md
25/06/2019

Prim-ministra Maia Sandu a declarat în cadrul ședinței de marți a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) că așteaptă ca membrii acestei instituții să aplice sancțiuni judecătorilor care au luat hotărâri abuzive și au încălcat legea. Șefa Executivului a mai spus că noul Guvern așteaptă din partea CSM schimbări, iar dacă acestea nu vor fi, se vor căuta soluții în Parlament și Guvern.

„Nu putem tolera atât nerespect față de lege și cetățeni, când toată țara strigă justiție, iar CSM se face că plouă. Dacă nu știu să își facă treaba, să își aleagă un alt loc de muncă”, a declarat Maia Sandu. În plus, prim-ministra a semnalat că în sistemul judecătoresc lucrează mai mulți magistrați care au luat hotărâri abuzive, motiv pentru care trebuie sancționați.

„CSM se face vinovat de faptul că în sistemul judecătoresc sunt magistrați corupți. Acest CSM trebuie să promoveze judecătorii onești și să se asigure că legea funcționează în R. Moldova. Ei spun că au fost presiuni, iar eu am declarat că voința politică este deja de partea justiției. Dacă nu se vor vedea rezultate în următoarele zile, vom rezolva problema componenței acestui Consiliu”, a precizat Maia Sandu după discursul ținut la ședința CSM.

Totodată, șefa Guvernului a solicitat membrilor CSM să asigure accesul la informație și transparența deciziilor, precum și să renunțe la aplicarea dublelor standarde.

Anticoruptie.md
25/06/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii