/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ Și-au cumpărat o mașină și o motocicletă, din banii furați dintr-o casă. Ce riscă doi tineri din Hâncești

missing
25 iunie 2019, ora 17:07

Au intrat într-o casă prin forțarea geamului și au furat bani și mai multe bunuri materiale, cauzând astfel, un prejudiciu de 440 980 lei. Este fapta a doi tineri, de 18 și 19 ani, originari din r-nul. Hâncești. Aceștia au fost plasați în arest preventiv pe un termen de 30 de zile, iar acum riscă până la 12 ani de închisoare. 

Cazul a avut loc la data de 25 mai, pe str. Ialoveni. Proprietara locuinței de 56 ani a spus oamenilor legii că din locuință i-au fost sustrași bani în sumă de 46 000 lei, 14 000 euro, telefon mobil de model ,,Samsung S9”, o tabletă ,,Samsung Galaxy Tab”, un ceas pentru dame de model „SPRIT” și bijuterii confecționate din aur și argint.

Ulterior, oamenii legii au stabilit identitatea și locul aflării a indivizilor. Polițiștii au efectuat mai multe percheziții autorizate la domiciliile indivizilor, unde au fost depistate și ridicate o parte din bunurile furate, iar din banii furați aceștia și-au procurat o mașină „Audi A6” și o motocicletă „Yamaha”.

În cadrul audierilor indivizii și-au recunoscut vinovăția, aceștia anterior s-au dovedit a fi judecați pentru infracțiuni analogice.

Tinerii sunt cercetați penal pentru furt în proporții deosebit de mari, care conform legislaţiei în vigoare se pedepseşte cu închisoare de la șapte până la 12 ani.

În acest sens, poliția recomandă următoarele măsuri de siguranţă:

-Dacă plecaţi de acasă până la vecin sau lipsiţi pentru puţin timp – nu lăsaţi uşa neîncuiată.

-Asiguraţi-vă ca uşa principală de acces în locuinţă să fie încuiată peste noapte.

-Fiţi atenţi ca în orice împrejurare să nu vi se fure cheile sau să le pierdeţi. Daca totuşi vi s-a

întâmplat – schimbaţi imediat lacătul uşii.

-Educaţi-vă copiii să reacţioneze prompt în situaţii când cineva necunoscut încearcă să-i convingă despre faptul că sunt prieteni sau colegi de serviciu cu dumneavoastră si au venit după cheile locuinţei sau după bunurile din casă

-În cazul când plecaţi în concediu sau weekend, apelaţi la o cunoştinţă sau vecin de încredere să vă supravegheze locuinţa. Lăsaţi acestuia un număr de telefon la care puteţi fi de găsit.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram