/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Sandu a promis sinistraților de la Otaci că pagubele avarierii blocului vor fi evaluate în 3 zile. Când va fi demolată clădirea

missing
25 iunie 2019, ora 21:05

Pagubele suferite de locatarii blocului avariat de la Otaci vor fi evaluate în decurs de trei zile. Cel puțin asta le-a promis prim-ministra Maia Sandu sinistraților. 

„În trei zile vor fi evaluate pagubele în legătură cu blocul avariat și vor fi alocate resursele financiare necesare. Cât despre blocul adiacent, trebuie mai întâi să facem expertiza clădirii.”, a declarat premierul Maia Sandu, aflată într-o deplasare la Otaci.

La rândul său, șeful Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Mihail Harabagiu, a spus că blocul va fi demolat în decurs de zece zile: „Apoi vom face expertiza celui adiacent. Evaluarea se va face la fiecare familie în parte după preţul de piaţă, iar în comisia de evaluatori am propus să fie 3 reprezentanţi ai locatarilor”, a spus Harabagiu.

Totodată, ministrul Economiei şi Infrastructurii, Vadim Brânzan, a dat asigurări că ministerul condus de acesta va depune tot efortul pentru a ajuta familiile care au avut de suferit: „Vă asigur că Ministerul Economiei este de partea voastră și vom face tot ce ne stă în puteri pentru a vă ajuta să treceți peste acest moment.”, a declarat ministrul Brânzan.

Incidentul a avut loc în seara zilei de 19 iunie. Atunci a fost avariat un bloc de locuit cu 9 etaje din oraşul Otaci, Ocniţa. Oamenii au fost evacuaţi înainte de producerea incidentului, astfel victime nu au fost înregistrate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram