image
Sursa foto: news.google.com

Candidatul opoziţiei a învins în scrutinul repetat pentru funcţia de primar al oraşului Istanbul

Ekrem Imamoglu, candidatul Partidul Republican al Poporului (centru-stânga, secular, CHP), principala formaţiune de opoziţie, a câştigat scrutinul pentru funcţia de primar a oraşului Istanbul, obţinând 53,9% din voturi, potrivit rezultatelor parţiale după numărarea a aproape 99% din sufragii.

Pe locul al doilea se clasează candidatul Partidului Dreptate şi Dezvoltare (AKP), fostul premier Binali Yildirim, cu aproximativ 800.000 voturi mai puţin decât Ekrem Imamoglu, scrie Mediafax.ro.

Scrutinul pentru Primăria oraşului Istanbul a fost reluat după ce partidul preşedintelui Recep Tayyip Erdogan a obţinut anularea alegerilor din martie, câştigate atunci tot de candidatul opoziţiei, informează agenţia Anadolu.

La alegerile locale din 31 martie, Partidul Dreptate şi Dezvoltare (AKP), formaţiune condusă de preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, a suferit câteva înfrângeri usturătoare, pierzând controlul asupra mai multor oraşe majore, inclusiv capitala ţării, Ankara.

Noua înfrângere pentru partidul de guvernământ ar putea amplifica criticile la adresa preşedintelui în contextul în care mai mulţi lideri politici din propriul partid sunt tot mai nemulţumiţi de modul autoritar de conducere al liderului turc.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: