image
Sursa foto: privesc.eu

Noul ministru al Justiției, Olesea Stamate, a depus jurământul // VIDEO

Olesea Stamate a depus astăzi jurământul pentru funcția de ministru al Justiției și a fost prezentată colegilor. Candidatura ei a fost propusă de premierul Maia Sandu după ce ieri Stanislav Pavlovschi și-a dat demisia.

„Justiția este domeniul care primul dă un semnal dacă lucrurile în țară merg bine sau nu. Un singur om nu poate schimba lucrurile în țară, asta poate face doar o echipă puternică, și eu sunt sigură că în acest minister există această echipă. Contez pe susținerea vo0astră ca să facem lucruri importante și frumoase pentru țara asta”, a declarat noua ministră a Justiției.

Olesea Stamate este președinte al Asociației pentru Guvernare Eficientă și Responsabilă. Aceasta și-a făcut studiile la Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova și la Colegiul Europei. Ea deține licența de avocat din anul 2011 și este membră a Baroului Chișinău.

De asemenea, Olesea Stamate a activat în cadrul Fundației Soros-Moldova, dar și a mai multe proiecte specializate în monitorizarea reformelor implementate în domeniul justiției, afacerilor interne și a administrației publice centrale.

Noutăţile partenerilor

comentarii: