image
Sursa foto: privesc.eu

Plahotniuc se retrage de la șefia PD, dar nu renunță la mandatul de deputat

Vladimir Plahotniuc a anunțat că se retrage din funcția de președinte al PD. Acesta susține că motivul deciziei este unul cât se poate de altruist - ca partidul să nu aibă de suferit din cauza sa și chiar se erijează în scutul PD. „Îmi asum eu integral rolul de țintă a abuzurilor de orice fel”, afirmă, plin de patimă, Plahotniuc.

(...) Partidul Democrat este ținut acum sub o presiune uriașă, din cauza că unii și-au greșit ținta. Vor să se lupte cu mine, dar o fac cu partidul. (...) Cine vrea să se răfuiască politic să o facă cu mine, îmi asum eu integral rolul de țintă a abuzurilor de orice fel, dar să nu se războiască cu colegii din partid. (...) O fracțiune a PD cu deputați șantajați și presați, poate să devină o fracțiune vulnerabilă, lucru care ar putea fi chiar în defavoarea celor care astăzi comit aceste abuzuri și presiuni politice. (...) Partidele proeuropene din Parlament spun că au refuzat dialogul cu PD din cauza că au o problemă cu mine, eu fiind președintele partidului. Vreau să îndepărtez acest obstacol pentru viitor și vin cu o decizie prin care să fie clar că PD nu este dependent de un singur om, nu este dependent de mine. Mi-am depus astăzi mandatul de președinte al partidului și le-am propus colegilor să organizeze cât mai curând congresul partidului pentru a alege o nouă conducere și a aproba un nou program politic”, afirmă Plahotniuc.

Oligarhul mai asigură că nu va candida la altă funcție în partid, însă la fotoliul de deputat nu este gata să renunțe.

Nu doresc acest mandat pentru imunitate sau pentru altceva, este însă mandatul dat de oameni și orice decizie pe această temă urmează să fie luată de mine împreună cu ei, este mandatul care aparține cetățenilor din Nisporeni, nu mie sau altcuiva”, mai spune Plahotniuc.

plahplah

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: