image
Sursa foto: jurnal.md

Șeful Centrului de Implementare a Reformelor, Iurie Ciocan, are un salariu lunar de 70.000 de lei

Șeful Centrului de Implementare a Reformelor, Iurie Ciocan, ridică un salariu lunar de 70 de mii de lei. Informațiile au fost prezentate astăzi la ședința Executivului.

„Sunt surprinsă că în continuare există această unitate care trebuia să se ocupe de implementarea reformei administrației publice centrale. Guvernul precedent a povestit de mai multe ori că această reformă s-a finalizat încă în 2017. Întrebarea mea este pentru ce se plătesc salarii de 70 de mii de lei în situația în care reforma s-a încheiat? Așteptăm explicații de la cei angajați în acest centru”, a menționat Maia Sandu.

Premierul a solicitat măsuri în acest sens din partea Cancelaria de Stat și a Ministerului Finanțelor.

Amintim că, fostul preşedinte al CEC, Iurie Ciocan, a fost numit şef al Centrului de Implementare a Reformelor în ianuarie 2017. În prezent, Ciocan este și membru al Comisiei Electorale Centrale.

Precizăm că, Centrul de Implementare a Reformelor a fost creat în 2017 pentru a asigura o mai bună implementare a obiectivelor Programului de activitate al Guvernului Republicii Moldova pentru perioada 2016-2018 și a Strategiei privind reforma administrației publice pentru anii 2016-2020.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: