image
Sursa foto: libertatea.ro

Tragedie la un eveniment religios din India: 15 morţi şi 35 de răniţi în urma prăbuşirii unui cort

Autoritățile din India au anunțat, luni, că în jur de 15 oameni și-au pierdut viața și alți 35 au fost răniți în timpul unui eveniment religios care a avut loc duminică seara pe terenul unei şcoli în districtul Barmer din statul Rajasthan. Peste 1.000 de persoane se adunaseră pentru a participa la evenimentul religios.

Un cortul de mari dimensiuni s-a prăbuşit din cauza ploii torenţiale şi a rafalelor de vânt puternice peste oameni, potrivit AFP.

Cincisprezece persoane, printre care mai mulţi vârstnici, au murit în accident, a declarat şeful poliţiei regionale Rashi Dogra Dudi. Alte 35 de persoane au fost spitalizate, dar starea lor este în afara pericolului, notează Agerpres. Poliţia a precizat că unele dintre persoanele prinse sub cort s-ar putea să fi fost electrocutate, în timp ce altele au fost strivite sub greutatea cortului. Autorităţile au ordonat o anchetă asupra accidentului, în timp ce şeful guvernului statului Rajasthan, Ashok Gehlot, s-a deplasat luni la locul acestuia şi a vizitat persoanele rănite aflate în spital. Premierul indian Narendra Modi a transmis condoleanţe rudelor victimelor.

Guvernul statului Rajasthan a anunţat că va oferi o despăgubire de 500.000 de rupii (7.194 de dolari) pentru fiecare dintre familiile victimelor şi până la 200.000 rupii pentru familiile celor răniţi.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: