(video) Au tamponat două persoane și le-au lăsat să zacă în stradă. Doi șoferi, reținuți pe urme fierbinți de polițiști

Au urcat în stare de ebrietate la volan, au lovit două persoane și au fugit de la locul accidentului. Inspectorii de patrulare au reținut doi conducători auto pe urme fierbinți, după ce și-au lăsat victimele în stradă.

Foto: captură

Primul caz s-a petrecut ieri dimineață, în raionul Cantemir. Inspectorii de patrulare ai Batalionului sud au reținut un conducător auto, care a fugit imediat ce a lovit un biciclist de 73 de ani, în satul Hănăseni, din raionul Cantemir. Bărbatul în vârstă de 29 de ani care conducea un Opel Vectra a fugit de la fața locului imediat după producerea accidentului. Mașina acestuia a fost găsită ascunsă în ograda unui localnic, iar șoferul a fost depistat în stare de ebrietate avansată- 0, 91 mg/l în aerul expirat.

Alt caz s-a petrecut astăzi dimineață, în jurul orei 05:00. O femeie de 59 de ani a fost tamponată de o mașină și lăsată în plină stradă. Aceasta efectua servicii de salubrizare pe marginea carosabilului din satul Ion Vodă, raionul Florești, când a fost lovită de un Opel Zafira, la volanul căruia se afla un bărbat de 44 de ani, din localitatea Gura Camencii, același raion.

Conducătorul auto a fugit de la locul producerii accidentului, iar femeia a decedat în scurt timp la spital, din cauza traumelor primite. După indicii și după elementele mașinii, găsite la locul accidentului, inspectorii Regimentului de patrulare nord au pornit pe urmele individului. Acesta a fost reținut la aproximativ 10 km de la locul tragediei. Fiind testat cu aparatul alcoolscopic, în aerul expirat de acesta a fost depistat 0, 82 mg/l. Femeia era îmbrăcată în vestă reflectorizantă și se afla pe marginea carosabilului, dar asta nu l-a împiedicat pe bărbatul în stare de ebrietate să o tamponeze și să fugă. El și-a recunoscut vina. Fiind întrebat de ce a părăsit locul accidentului și nu a acordat ajutor pietonului, chemând serviciile competente, acesta a declarat că s-a speriat de fapta comisă.

Ambii conducători auto, atât din nordul, cât și sudul țării, vor fi pedepsiți conform legii. Inspectoratul Național de Patrulare amintește conducătorilor auto că starea de ebrietate la volan nu este tolerată, iar în caz de accident, fiecare șofer este obligat să acorde primul ajutor și să apeleze 112.


Pub