Dumitru Alaiba și Dionis Cenușă, despre plecare lui Plahotniuc: „Nu doar Plahotniuc a fost problema. Să plece toți cei din anturajul său - complici direcți”

Vladimir Plahotniuc și-a dat demisia pentru a-și salva unele investiții, iar această plecare reprezintă începutul unui plan de evacuare, cel puțin a spun deputatul Dumitru Alaiba și expertul politic Dionis Cenușă.

Foto: UNIMEDIA

„A fost mai simplu decât noi, o țară întreagă, am crezut vreodată. Eram sigur că anume asta va face - va pleca, nu va lupta. Spuneam că unicul plan solid pe care îl are este planul de evacuare. Restul erau variații și mișcări tactice.

Trei comentarii:

1. Nu doar Plahotniuc a fost problema. Să plece toți cei din anturajul său - complici direcți. Cei ce au acționat contra interesului național. Cei ce au tăcut atunci când trebuiau să spună că nu este ok ceea ce se face.

2. Și plecați nu doar din partid. Mai plecați și din parlament. Contribuabilul nu trebuie să se cheluie cu alde voi. Nu pentru asta plătește impozite omul de rând.

3. Se referă și la a doua fracțiune a PD din parlament, condusă de Ilan Șor/Marina Tauber”, a comentat Alaiba într-o postare pe Facebook.

De asemenea, tot într-o postare pe o rețea de socializare, expertul politic, Dionis Cenusa spune că Plahotniuc a plecat de 2 ori, din tara si din partid.

„1. Deci, liderul PDM nu se poate intoarce in Moldova atat de usor dupa cum pretindeau Democratii ca o va face. 2. Este o decizie rationala de a pleca de la sefia PDM pentru ca a incerca sa-si salveze macare careva investii. 3. Nimeni nu stie daca partidul se va transforma sau nu va rezista si se va descompune. Dar un lucru este sigur, niciun oligarh egocentric nu vrea sa plece pentru totdeauna, ci pentru o perioada, pana cand apele sunt din nou tulbure”, a precizat acesta.

UNIMEDIA amintește că liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, a anunțat că se retrage de la șefia partidului printr-o postare pe facebook, declarând că nu va opta pentru o funcție de conducere la următorul Consiliu republican al Partidului Democrat.


Pub