Sondaj surpriză: Niciun democrat în top 10 cei mai apreciați politiceni din RM

Igor Dodon, Maia Sandu și Andrei Năstase sunt politicienii care se bucură de cea mai mare încredere din partea cetățenilor, arată un sondaj realizat și făcut public de Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova.

Foto: UNIMEDIA

Astfel, Igor Dodon se bucură de aprecierea a 31,6 la sută dintre respondenții sondajului, urmat de lidera PAS, Maia Sandu cu 20,4% și liderul și Andrei Năstase - 17,5%.

Pe pozițiile următoare în sondaj se află lidera PSRM, Zinaida Greceanîi, cu 6,6 procente, urmat de bașcanul UTA Găgăuzia, Irina Vlah - 5,3.

Ex-liderul PD, Vlad Plahotniuc, și ex-premierul Pavel Filip se clasează pe ultimele locuri în acest sondaj.

Sondaj / Sursa:Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova

Sondajul a fost efectuat de către Asociaţia Sociologilor şi Demografilor din Republica Moldova în perioada 11-22 iunie 2019, pe un eşantion de 1191 respondenţi, cu o eroare maximală de + 3,0%.

Amintim că la data de 13 mai, Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova a prezentat un sondaj care arăta date mai îmbucurătoare pentru democrați. Liderul PD se poziționa în top trei cei mai apreciați politiecieni. Astfel, la o lună, nivelul de încredere al oamenilor în Vlad Plahotniuc a scăzut drastic.


Pub