(live/update) O nouă ședință de judecată în dosarul Filat I. Magistrații au respins cererea avocaților. Oamenii adunați scandează „Rușine”

(update) Magistrații dau citire: „Se respinge ca fiind neîntemeiat recursul avocaților de revizuire al completului de judecată”.

Foto: UNIMEDIA

(update) Magistrații se află în deliberare pentru a se pronunța asupra cererii de recuzare a completului de judecată.

(update) Vlad Filat către magistrați: „Onorată instanță, domnule procuror, cererea de revizuire nu înseamnă eliberarea mea, cererea de revizuire a fost depusă pentru ca să fie respectată norma legală și ca această solicitare să fie judecată de judecători care să nu ridice suspiciuni atunci când se va decide casarea sau nu a unei părți din învinuiri”.

(update) Are loc continuarea ședinței de judecată în dosarul Filat I. La ședință, însoțit de mascați, a apărut și Vlad Filat. Avocații invocă faptul că lui Vlad Filat i-a fost atribuită ilegal suma de 5,5 milioane de euro.

„Voi fi deschis cu membrii Comisiei responsabilă de furtul miliardului. Voi colabora cu ei”, a declarat Vlad Filat în timp ce era escortat.

Vlad Filat prezent / Sursa:facebook

(update) Avocații lui Vlad Filat au cerut recuzarea completului de magistrați. Astfel, vom relua transmisiunea live începând cu ora 13.30.

(update) Zeci de persoane, printre care susținători ai Partidului Liberal Democrat, se află în aceste clipe la Judecătoria Buiucani în așteptarea lui Vlad Filat.

La Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, se va examina o nouă cerere de revizuire a cauzei penale în care Vlad Filat fost privat de libertate.

UNIMEDIA transmite live.

Amintim că cea de-a doua cerere de revizuire a procesului penal a fost depusă pe data de 12 iunie 2019, după ce s-a constatat faptul că domnului Vlad Filat în sentință i-a fost ilegal atribuită suma de 5,5 milioane euro, dar care ulterior s-a demonstrat că aparținea, de fapt, unei companii subordonate lui Ilan Șor.


Pub