Maia Sandu surprinsă de salariile unor funcționari: De ce inspectorilor ANI li se micșorează, iar altor funcționari li se păstrează? De ce Iurie Ciocan ridică 70 de mii de lei lunar

Prim-ministra Maia Sandu s-a arătat surprinsă de situația de la Angenția Națională de Integritate care continuă să fie nefuncțională. Asta pentru că la moment, au fost angajați doar 9 din cei 46 de inspectori.

Foto: colaj UNIMEDIA

„Un impediment ar fi și salariul care a fost redus „M-am mirat că în cazul ANI s-a operat cu scăderi de salarii, iar in cazul altor funcționari, nu doar că a fost micșorat, ci și păstrat la un nivel foarte înalt”, a declarat Maia Sandu înainte de ședința de Guvern.

Drept exemplu, prim-ministra a dat exemplul Centrului de Implementare a Reformelor unde șeful acestuia, Iurie Ciocan ar avea un salariu de 70 de mii de lei.

„Sunt surprinsă că există această unitate. Guvernul anunța că în 2017 s-a incheiat. De ce se plătesc așa salarii? Așteptăm explicații. Asteptăm un răspuns”, a încheiat Sandu.

De partea cealaltă, contactat telefonic, Iurie Ciocan spune că este la dispoziția premierului pentru a da explicații și se arată nedumerit de ce acest subiect a revenit în actualitate. „Este vorba despre un contract din 2017 negociat și semnat și este parte a unui proiect internațional finanțat din fonduri europene. Reforma nu s-a încheiat, dar a continuat și continuă cu încă alte 3 proiecte. S-a lucrat și se lucrează nu doar cu Guvernul central, dar la nivel de Canclarie, Direcții, etc. Am avut o discuție cu doamna prim-ministru chiar lunea trecută în care i-am prezentat un raport de activitate. Sunt gata să prezint oricând rezultatele activității noastre care au fost și sunt apreciate de partenerii internaționali”, a menționat Iurie Ciocan pentru UNIMEDIA.


Pub