Laura Codruța Kovesi scapă și de a treia cercetare disciplinară a Inspecției Judiciare

Secţia pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a respins, luni, acțiunea formulată de Inspecţia Judiciară împotriva fostei procurore-şefe a DNA din România, Laura Codruţa Kovesi. Este a treia cercetare disciplinară de care scapă fosta șefă anticorupție.

Foto: Fanatik

Inspecţia Judiciară a exercitat o acţiune disciplinară împotriva Laurei Codruţa Kovesi, după ce aceasta ar fi inserat într-un comunicat de presă pasaje din înregistrările discuţiilor purtate la sediul DNA Ploieşti, care constituiau probe într-un dosar instrumentat de Direcţia Naţională Anticorupţie, notează agerpres.ro.

IJ a exercitat acţiunea disciplinară faţă de Laura Codruţa Kovesi, la data faptei procurorei-şefe a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, „pentru nerespectarea (...) confidenţialităţii lucrărilor care au acest caracter, precum şi a informaţiilor de aceeaşi natură de care a luat cunoştinţă în exercitarea funcţiei, cu excepţia celor de interes public, în condiţiile legii, abatere disciplinară prevăzută de articolul 99 litera j) din Legea 303/2004".

„Inspectorii judiciari au reţinut că procurora a inserat în comunicatul de presă nr. 126/VIII/3/2018 pasaje din înregistrările discuţiilor purtate la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti, despre care a luat cunoştinţă în exercitarea funcţiei şi care constituiau probe într-un dosar înregistrat la Direcţia Naţională Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie", preciza IJ într-un comunicat.

Secția pentru procurori a CSM a respins acțiunea disciplinară formulată de Inspecția Judiciară față de Laura Codruța Kovesi, acuzată că nu a respectat confidenţialitatea lucrărilor şi a inserat într-un comunicat de presă pasaje din discuţii ce vizau dosarul familiei Cosma.


Pub