(galerie foto) Cum arată luxul etajului cinci al Guvernului: Canapele din piele, televizor, duș și livrare zilnică de flori

Premierul Maia Sandu a arătat cabinetele în care fosta guvernare era stabilită la etajul cinci al clădirii Guvernului. Potrivit Maiei Sandu, cheltuielile pentru mentenanța clădirii Executivului au crescut de la un milion de lei anual în perioada anilor 2013-2016, până la 28 de milioane de lei în anul 2017 și 23 de milioane de lei, în anul 2018.

Foto: UNIMEDIA

„Noi stăm trei consilieri într-un birou, nu avem nevoie de acest spațiu atât de luxos și mare”, a declarat consiliera Maiei Sandu, Cristina Bujor.

În anul 2017, cheltuielile de mentenanță și reparație au ajuns la 28 de milioane de lei. „Peste 60% din aceste cheltuieli au fost destinate prim-ministrului și unui cerc apropiat de consilieri. Vordim de domnul Filip”, a spus consilierul Maie Sandu, Artur Mija.

Fosta guvernarea apela și la servicii de livrare de flori.

„Exista contract cu un furnizor de flori vii. În fiecare dimineață acest furnizor aducea flori la etajul cinci. Erau amplasate pe masa din anticameră a prim-ministrului, în alte birouri. Doamna care făcea în fiecare dimineață curățenie realiza că buchetul acela de flori costa mai mult decât salariul ei lunar, lucru absolut inadmisibil”, a spus Artur Mija, consilier în cabinetul Maiei Sandu.

Potrivit lui Artur Mija, la moment circa 80% din etajul cinci este neocupat. „Încercăm să repopulăm aceste cabinete, dar suntem siguri că nu le vom folosi în același scop. Vom sta câte 2-3 consilieri în cabinete și vom elibera loc, astfel încât câteva direcții din Cancelaria de Stat să treacă aici”.


Pub