(doc) Viceprimarul Nistor Grozavu ar putea fi urmărit penal de PG. Slusari: „O firmă privată a primit în folosința două terenuri municipale fără acordul Consiliului”

Vicepreședintele Parlamentului, Alexandr Slusari, a depus astăzi, 24 iunie, o sesizare la Procuratura Generală prin care solicită urmărirea penală pe numele viceprimarului Nistor Grozavu. Potrivit sesizării, Nistor Grozavu ar fi eliberat autorizație pentru construcția unui complex locativ pe strada Bogdan Voievod din sesctorul Rîșcani al capitalei, fără deciziile Consiliului Municipal Chișinău.

Foto: UNIMEDIA

„O firmă privată a primit în folosința două terenuri municipale fără acordul Consiliului municipal. A fost admisă construierea mai multor blocuri locative în zona comercială C4, unde nu se permite acest lucru. Consultările publice nu au avut loc. Normativele în construcție au fost încalcate”, menționează Slusari pe pagina sa de facebook.

„Temeiuri pentru pornirea dosarului penal pe numele domnului Nistor Grozavu reprezintă și încălcările abuzive a normelor cu referință la reglementările locale de urbanism. Procedura de ține de transparența procesului decizional a înregistrat încălcări grave la organizarea și desfășurarea consultărilor publice, inclusiv competența, termenii, publicarea materialelor și PUZ-ul, plasarea pe pagina web a rezultatelor, alte încălcări ale legislației nominalizate de către petiționar”, se arată în textul documentului.

doc / Sursa:Alexandr Slusari/facebook

Amintim că la data de 15 iunie curent, Consiliul Municipal Chișinău a aprobat o declarație prin care au acordat vot de neîncredere primarului interimar al capitalei Codreanu și viceprimarului Nistor Grozavu, unde au solicitat ca cei doi să-și depună cererile de demisie.


Pub