Vicepremierul rus, Dmitri Kozak, despre Plahotniuc: Suntem satisfăcuți că acest criminal a părăsit țara

Reprezentantul special al președintelui Federației Ruse pentru dezvoltarea relațiilor comerciale și economice cu Republica Moldova, vicepremierul rus, Dmitri Kozak, salută faptul că ex-liderul PD, Vlad Plahotniuc, pe care-l numește „criminal” a părăsit țara. Declarațiile au fost făcute astăzi, 24 iunie, în cadrul unei conferințe de presă susținută împreună cu Igor Dodon.

Foto: Dnestr.TV

„Desigur că aceasta ține de situația internă a țării, dar poziția noastră este că Republica Moldova a fost capturată de către un criminal. Ne-am convins noi și actuala guvernare. Suntem satisfăcuți că acest criminal, care este motivul înghețării relațiilor cu Rusia, a părăsit țara. Cred că majoritatea cetățenilor se vor bucura de acest lucru”, a spus Kozak.

UNIMEDIA amintește că în această dimineață, Vlad Plahotniuc a anunțat că pleacă din funcția de președinte al Partidului Democrat, însă nu va renunța la mandatul de deputat, iar o decizie în acest sens o va lua cu locuitorii raionului Nisporeni, care l-au votat.

Ulterior, Președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, a venit cu un comentariu prin care salută decizia lui Vlad Plahotniuc de a pleca de la șefia PD-ului și susține că nu pretinte de a prelua funcția de lider al democraților.

Totodată, ex-premierul Ion Sturza susține că fostul lider al Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vlad Plahotniuc, s-ar afla acum în Statele Unite ale Americii (SUA).

Amintim că ex-liderul PD, Vlad Plahotniuc, a anunțat săptămâna trecută că nu se află în Republica Moldova. „Am nevoie de timp pentru a-mi securiza familia, după ce a trecut prin momente grele, inclusiv după o tentativă de răpire eșuată a mea, care a avut loc anul trecut, când mă aflam într-o vizită peste hotare”, a scris Vlad Plahotniuc.


Pub