(video) Drag race: Tesla Model 3 Performance vs Mercedes-AMG C 63 S vs BMW M3 vs Alfa Romeo Giulia QV

Şeful Tesla, Elon Musk, a declarat la momentul lansării celei mai performante versiuni a modelului electric Tesla Model 3 că această maşină este mai dinamică decât un BMW M3 cu 15%. Chris Harris, colegul nostru de la Top Gear, a decis să se convingă de aceasta şi da, electromobilul este mai sprinten decât sedanul sport bavarez. Însă doar decât el.

Foto: captură video

Pe pista unui aerodrom au fost aliniate modelele Tesla Model 3 Performance, Mercedes-AMG C 63 S, BMW M3 şi Alfa Romeo Giulia QV. Care porneşte mai repede de pe loc şi care „aleargă” mai repede pe o distanţă de 402 metri, vedeţi în cele ce urmează.

Amintim că Tesla Model 3 Performance nu are vreun motor cu ardere internă. În schimb are două agregate electrice pe fiecare punte, care formează şi un sistem de tracţiune integrală. Propulsoarele produc în jurul a 456 de cai putere şi un cuplu maxim de 639 Nm. De pe loc şi până la 97 de km/h accelerează în 3.5 secunde şi poate chiar mai repede. Viteza maximă este limitată la 250 de km/h. O cutie de viteze nu are, iar greutatea îi este de 1.831 de kg, care sunt distribuite egal între punţi. Află caracteristicile celorlalte maşini şi vezi întrecerea, pe AutoBlog.MD


Pub