Procuratura Generală tratează la rece protestul din fața instituției: „Încurajăm persoanele care consideră că au fost lezate în drepturi să sesizeze Procuratura”

Procuratura Generală tratează cu calm protestul care a avut loc în fața instituției, unde mai mulți avocați au cerut demisia procurorului general Eduard Harunjen.

Foto: UNIMEDIA

„Ca şi în alte situaţii de acest gen, Procuratura Generală apreciază pozitiv orice punct de vedere sau manifest care se desfășoară civilizat, democratic şi pașnic. Este un drept constituțional garantat, prin care cetățenii îşi pot exprima liber opiniile şi eventual - nemulțumirile. Încurajăm persoanele care consideră că au fost lezate în drepturi, de către organele de anchetă sau oricare altă instituție, să sesizeze Procuratura, pentru că fiecare caz în parte să fie examinat, iar ulterior adoptate soluţii legale şi concrete”, se arată într-o reacție oferită pentru UNIMEDIA.

UNIMEDIA amintește că mai mulți avocați au protestat în fața Procuraturii Generale și cer demisia lui Eduard Harunjen.

Protestul vine la îndemnul avocatului Eduard Digore, care, ieri, a făcut un indemn către toți cetățenii să vină la manifestație. Dânsul a făcut un apel către cei „care au suferit pe urmă injustiţiei şi nedreptăţii, cărora li s-a preluat business-ul, proprietăţile, libertatea, au fost urmăriţi şi judecaţi pe nedrept, li s-au fabricat dosare la comandă, către jurnalişti, avocaţi, liderilor de opinie, societate civilă şi simpli cetăţeni”.


Pub