Expert, în urma publicării integrale al avizului Comisiei de la Veneția: „Din cauza voastră (deliberat) țara mai nu a intrat în cel mai mare haos”

Republica Moldova urma să intre în cea mai profundă criză de la independență din cauza unor judecători de la Curtea Constituțională. Cel puțin astfel comentează președintele Centrului de Resurse Juridice, Vladislav Gribincea, expertiza Comisiei de la Veneția.

Foto: UNIMEDIA

„- Termenul de 3 luni pentru dizolvare nu a expirat! - Temei pentru dizolvarea Parlamentului nu exista! - Președintele nu putea fi suspendat în circumstanțele de față! - CCM nu și-a respectat propria procedură și jurisprudență!

Înălțimea Voastră, Veaceslav Zaporojan, Artur Reșetnicov, Aurel Baiesu, Gurin Corneliu, Rasia Apolschi, unde este demisia Dumneavoastră??? Un judecător al CCM a avut decența să demisioneze din timp!!!

Din cauza voastră (deliberat) țara mai nu a intrat în cel mai mare haos de la independentă încoace! Un jurist adevărat demult își recunoștea greșeala. Nedemisionarea doar va confirma că nici măcar acum nu sunteți independenți.

Nu cred că cu dumneavoastră la CCM imaginea instituției mai poate fi redresată. Din contra, având în vedere presiunea socială majoră, neanunțarea rapidă a demisiei doar va antagoniza situația și va crea riscul de subminare de către politic a garanțiilor legale de independență a Curții”, se arată într-o postare pe pagina sa de Facebook.

UNIMEDIA amintește că Avizul Comisiei de la Veneția, din data de 21 iunie, prin care au fost criticate deciziile Curții Constituționale a Republicii Moldova, din data de 7-8 iunie curent, a fost publicat integral.

Avizul Comisiei a fost pregătit la cererea Secretarului General al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland, după ce evoluțiile politice din Republica Moldova și deciziile Curții Constituționale au dus la dizolvarea Parlamentului Moldovei la 9 iunie.


Pub