Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Administrație nouă la Î.M. „Piața Centrală"

   2606

Viorel Braga este noul șef al Î.M. „Piața Centrală". Acesta a fost prezentat luni, de către Primarul general interimar, Ruslan Codreanu, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale, după ce vineri a fost demisă anterioara conducere a Pieței.

Noul director interimar al Î.M. „Piața Centrală" este jurist de profesie și vine din mediul de afaceri (alimentație publică).  Acesta s-a prezentat drept o persoană care muncește mult, dar și ca un om al artei, al culturii.

Viorel Braga a declarat că va veni cu schimbări și îmbunătățiri în cadrul Î.M. „Piața Centrală", pentru ca omul de rând,vizitator al Pieței, să fie mulțumit de serviciile oferite, dar și pentru a valorifica producția agricolă autohtonă.

Primarul General interimar i-a propus în calitate de vicedirectori ai întreprinderii pe Vladislav Nicolaescu și Ion Romanenco, însă decizia finală asupra adjuncților săi va fi luată de către Viorel Braga. Ruslan Codreanu a specificat că toate cele 3 persoane propuse pentru a administra Piața Centrală sunt din afara politicului sau a structurilor municipale. „Pentru mine conta să fie un terț. Să nu fie persoane din cadrul Primăriei sau din cadrul Pieței. Iar rezultatele și acțiunile vor veni de la sine", a spus edilul-șef  al capitalei.

Amintim că Ruslan Codreanu a demis vineri conducerea Î.M. „Piața Centrală", din cauza acuzațiilor de corupție față de administrația întreprinderii, din partea comercianților și agenților economici care activează pe teritoriul pieței.

Viorel Braga este director interimar al Întreprinderii și va activa în funcție până la organizarea unui concurs de către de către Consiliului municipal Chișinău.

În același timp, de luni este inițiată o misiune de audit pentru evaluarea activității economico-financiare a Î.M. „Piața Centrală".

De asemenea, pe ordinea de zi a ședinței CMC va fi înaintat un proiect de decizie cu privire la crearea Consiliului de Administrare al întreprinderii, în calitate de organ ierarhic de control.