Vladimir Plahotniuc a anunțat că se retrage din funcția de președinte al PD
Politic 24 iunie 2019, 21:36 | 2197

Vladimir Plahotniuc a renunțat la funcția de șef al Partidului Democrat, dar nu și la mandatul său de parlamentar. ”Sperăm să avem doar partide politice autentice, în care nu își au loc cei, care au comis abuzuri și ilegalități”, a comentat prim-ministrul Maia Sandu. A reacționat și ministrul de Interne, Andrei Năstase, potrivit căruia, Vladimir Plahotniuc va fi tras la răspundere pentru frauda bancară.

În anunțul său, postat pe facebook, Plahotniuc precizează că Partidul Democrat are nevoie de o nouă echipă de conducere.

Într-un comentariu privind demisia lui Plahotniuc, prim-ministrul Maia Sandu a declarat că respectiva decizie îi vizează în particular pe membrii PD.

La rândul său, ministrul de Interne Andrei Năstase a declarat că va întreprinde toate măsurile pentru ca Vladimir Plahotniuc să fie tras la răspundere pentru frauda bancară.

Retragerea lui Vladimir Plahotniuc de la șefia PD a fost comentată și de către partenerii externi ai Republicii Moldova.

Precizăm că după aproape două luni de zile, cât a lipsit din spaţiul public, Vladimir Plahotniuc a apărut doar o singură dată în fața presei. Atunci el a declarat că, cităm: ne vom vedea mai des.

Vladimir Plahotniuc a părăsit Republica Moldova după ce Partidul Democrat s-a retras de la putere. Vicepreședintele PD, Andrian Candu, a declarat la un post privat de televiziune că Plahotniuc s-ar afla la Londra. Precizăm că nu este pentru prima dată când Vladimir Plahotniuc anunță că părăsește partidul. În anul 2013, fiind deputat pe listele PD, el a renunțat la funcție pe fundalul unei crize politice provocate de scandalul ”Pădurea Domnească” și a unor acuzații reciproce între el și fostul premier, Vlad Filat. Peste un an devine iarăși deputat pe listele PD, dar în scurt timp se retrage. Ulterior, în 2016, Vladimir Plahotniuc a devenit președintele PD. 

Opinia ta contează. Comentează!