Revizuire solicitată în cazul Filat
Politic 24 iunie 2019, 21:37 | 3115

Avocații lui Vladimir Filat au solicitat repetat revizuirea sentinței de condamnare la nouă ani de închisoare a fostului premier. Și această cerere a ajuns la judecătorii Andrei Neculcea și Sergiu Lazari, care au pronunțat sentința în dosarul Filat în instanța de fond. Apărătorii lui Filat au insistat pe recuzarea completului, însă cererea lor a fost respinsă.

Decizia a fost comentată caustic de către Filat.

Filat spune că va face declarații în fața comisiei de anchetă a Parlamentului, privind furtul miliardului, unde va oferi detalii noi.

Procurorul ne-a spus că nu vede o problemă că cererea de revizuire va fi examinată de către aceeași judecători, care l-au condamnat pe Filat și că legea permite acest lucru.

Rurac a anunțat că în privința cererii repetate de revizuire se va pronunța ulterior, întrucât nu a reușit să citească motivele invocate de apărare.

Faptul că cererea de revizuire a ajuns la aceeași judecători ridică mai multe semne de întrebare, potrivit avocaților.

Examinarea cererii de revizuire va avea loc într-o altă zi, întrucât pentru astăzi judecătorii aveau o altă agendă. În luna martie curent, avocații lui Filat au cerut revizuirea sentinței de condamnare, însă cererea a fost respinsă ca fiind neîntemeiată. Vladimir Filat a fost condamnat pe 27 iunie 2016 de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, la nouă ani de închisoare. Decizia a fost menținută de Curtea de Apel Chișinău și Curtea Supremă de Justiție. În prezent, dosarul este la CEDO. Fostul premier este învinuit de trafic de influență și corupere pasivă. 

Opinia ta contează. Comentează!