Birouri de lux în clădirea Guvernului
Politic 24 iunie 2019, 22:20 | 3984

Birouri cu zonă de odihnă și cameră de baie, zeci de tablouri pe pereţi şi mobilă scumpă. Asta au găsit jurnaliştii la etajul cinci al clădirii Guvernului, care în ultimii ani a fost închis pentru presă. Prim-ministrul Maia Sandu a organizat astăzi un "tur al transparenței" prin cabinetele foștilor șefi din executiv Pavel Filip, Iurie Leancă sau Lilia Palii. Luxul de la etajul cinci are şi un preţ - peste 30 de milioane de lei, cheltuiţi pe lucrări de renovare şi întreţinere.

Maia Sandu afirmă că din 2003 până în 2016, cheltuielile pentru întreţinerea clădirii Executivului au fost de aproximativ un milion de lei. În 2017, însă, aceste cheltuieli au crescut brusc până la 28 de milioane de lei, iar în 2018 au fost 23 de milioane de lei. În doar doi ani s-ai cheltuit 51 de milioane de lei. Potrivit premierului Sandu, aceste investiţii nu s-au făcut pentru îmbunătăţirea condiţiilor de lucru a tuturor angajaţilor Guvernului, ci pentru cei care au stat la etajul cinci: fostul prim-ministru Pavel Filip, vicepremierii şi consilierii lui Filip. Doar lucrările de renovare de la acest etaj au costat bugetul de stat peste 30 de milioane de lei. De cele mai luxoase birouri au avut parte Pavel Filip, Iurie Leancă și fostul secretar general al Guvernului, Lilia Palii. "Turul transparenței" a început cu biroul lui Filip.

Biroul fostului vicepremier Iurie Leancă este format din patru încăperi: o cameră de odihnă, dotată cu două canapele confortabile, o cameră de baie cu lavoar, cabină de duş și uscător de păr. Celelalte două încăperi spaţioase dispun de mobilier select, draperii, lustre şi covoare scumpe.

Şi biroul fostului secretar general al Guvernului, Lilia Palii, are o cameră de odihnă cu televizor, frigider, set de pahare, canapele confortabile, dar şi o cameră de baie în imediata vecinătate.

Artur Mija mai spune că s-au schimbat şi lifturile, iar unul dintre acestea era în folosinţa exclusivă a fostului premier, Pavel Filip. Mai mult, la un moment dat lucrătorilor Guvernului li s-a interzis intrarea în clădire dinspre strada Puşkin pentru ca aceştia să nu murdărească unele covoare, considerate prea scumpe. Pavel Filip ar mai fi fost şi un mare amator de flori proaspete.

Prim-ministrul Maia Sandu a declarat că va renunţa la toate cheltuielile nejustificate alocate clădirii Guvernului. 

Opinia ta contează. Comentează!