04:06:20 29.03.2024
Stiri

Cine ar trebui să fie următorul LIDER al PD, după demisia lui Plahotniuc: „S-a manifestat ca un administrator bun, profesionist, a avut curajul să…”

Politică 24.06.2019 12:01 Vizualizări3843 Autor: Ziarul National
Cine ar trebui să fie următorul LIDER al PD, după demisia lui Plahotniuc: „S-a manifestat ca un administrator bun, profesionist, a avut curajul să…” facebook


Ex-premierul Pavel Filip și lider al fracțiunii Partidului Democrat (PD) în Parlamentul R. Moldova ar fi cel mai indicat pentru funcția de președinte al formațiunii, după ce Vlad Plahotniuc a anunțat astăzi că se retrage de la șefia partidului.

„Cred că persoana cea mai adecvată pentru preluarea conducerii partidului e Pavel Filip. El e cel mai popular, a ocupat funcția de prim-ministru, s-a manifestat ca un administrator bun, profesionist, a avut curajul să efectueze, în condiții preelectorale, niște reforme”, consideră editorialistul Ziarului NAȚIONAL, Nicolae Negru.

Totuși, Nicolae Negru spune că o simplă schimbare la vârf nu va fi suficientă pentru o deplină „reabilitare” a PD.

„Atâta timp cât va exista suspiciunea că Vlad Plahotniuc s-a retras în umbră, dar rămâne factorul decident în partid, rebrandingul PD va eșua. E nevoie de încă un pas: ca Plahotniuc să se întoarcă și să se pună la dispoziția justiției, așa cum propunea Filat. Fără clarificarea rolului său în furtul miliardului, prezența sa în PD va fi în dauna partidului”, a precizat sursa citată.

Acesta a mai adăugat că, după retragerea lui Plahotniuc, o eventuală alianță între „ACUM” și PD este posibilă. „Dar acest lucru va fi posibil doar după ce justiția va spune că Plahotniuc nu a comis crime”, a conchis editorialistul nostru.

Vlad Plahotniuc, a anunțat astăzi că se retrage din funcția de lider al formațiunii.

„Cine vrea să se răfuiască politic să o facă cu mine, îmi asum eu integral rolul de țintă a abuzurilor de orice fel, dar să nu se războiască cu colegii din partid, cu colegii din fracțiunea parlamentară a partidului, care desigur, chiar dacă nu sunt la guvernare, au un rol foarte important în menținerea stabilității, independenței și a vectorului euroatlantic de dezvoltare a țării. Știu, azi, unii sunt euforici, alții sunt plini de resentimente și dorința de răzbunare, acestea toate vor trece, dar problemele din țară rămân și trebuie rezolvate. O fracțiune a PD cu deputați șantajați și presați poate să devină o fracțiune vulnerabilă, lucru care ar putea fi chiar în defavoarea celor care astăzi comit aceste abuzuri și presiuni politice”, a spus Plahotniuc.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md