(video) O nouă, a 50-a dublă reuşită de Mercedes-AMG pe circuitul Paul Ricard

Lewis Hamilton a câștigat, pentru a doua oară la rând, Marele Premiu de Formula 1 al Franței. Povestea din sezonul anterior s-a repetat, iar britanicul s-a impus cu plecare din pole-position.

În aproape toate tururile după start acesta stabilise cel mai bun timp de tur, dar şi ulterior un timp de tur record, în 2018 performanţa fiind realizată de colegul său. Însă lucrurile au luat o altă întorsătură chiar la final.

Menţiune: Pentru că videoclipurile din articol sunt protejate de drepturi de autor, acestea pot fi vizualizate doar pe Youtube şi nu direct de pe blog. Însă un click merită pentru a vedea cele mai tari momente ale cursei!

Momentul cel mai important în etapa de pe circuitul Paul Ricard a fost startul, iar diferențele cu adevarat importante s-au făcut în primele minute. Pilotul de la Mercedes-AMG nu a cedat prima poziție niciun moment și l-a învins pe colegul său, Valtteri Bottas, cu peste 18 secunde.

Finlandezul a avut parte de un final tensionat. Din cauza uzurii pneurilor, în ultimele tururi, Charles Leclerc (Ferrari) a ajuns la mai puțin de o secundă în urma pilotului Mercedes. Dacă mai exista un tur pe lângă cele 53 totale atunci cu siguranţă pilotul Scuderiei l-ar fi depăşit.

Dar, Bottas a reușit să-și păstreze locul al doilea, iar Mercedes-AMG a semnat cea de a șasea dublă din acest sezon. Leclerc a urcat pe podium pentru a treia oară în 2019. Max Verstappen (Red Bull) a fost al 4-lea.

Interesant mai este că Sebastian Vettel (Ferrari) a decis să pună în practică o strategie de limitare a daunelor. Germanul a luat startul de pe locul 7, a încheiat al cincilea, dar în penultimul tur şi-a schimbat anvelopele pe unele soft, cele mai rapide, pentru a încerca să stabilească un timp de tur record şi să obţină punctul suplimentar. Ce să credeţi, din nou, chiar în ultimul tur, trecând de finiş, Lewis Hamilton a arătat un nou timp mai bun, însă Vettel a mers atât de rapid încât a corectat cifrele.

În clasamentul general, diferența dintre Lewis Hamilton și Valtteri Bottas a crescut la 36 de puncte. Acum se va da o luptă clară între coechipieri pentru că şanse de a câştiga sezonul pentru piloţii Ferrari practic nu au mai rămas.

Următoarea etapă, Marele Premiu al Austriei, se va desfășura în week-end-ul care vine.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/