Astăzi este marcată Ziua Suveranității R. Moldova. Mesajul prim-ministrei și al președintelui

Astăzi este marcată Ziua Suveranităţii Republicii Moldova. Declaraţia de Suveranitate a fost adoptată acum 29 de ani, pe 23 iunie 1990, de către deputaţii Sovietului Suprem al Republicii Sovietice Socialiste Moldoveneşti.

Foto: arhivă națională

În acest context, prim-ministra Maia Sandu și președintele Igor Dodon au venit cu câte un mesaj.

„Astăzi, mai mult decât oricând, înțelegem cât de important este dreptul nostru, al cetățenilor, de a ne decide singuri viitorul și cât de șubredă poate fi democrația, dacă nu este apărată de noi toți. Avem datoria să redăm independența instituțiilor, astfel încât acestea să devină un fundament de neclintit pentru menținerea suveranității și dezvoltarea Republicii Moldova. Avem obligația să construim instituții puternice care să nu mai permită vreodată încălcarea suveranității poporului, indiferent de politicienii aflați la putere, și să protejeze interesul oamenilor”, a scris Maia Sandu.

Maia Sandu / Sursa:via Facebook

„Rămân ferm convins că poporul va continua să decidă independent calea de dezvoltare a țării și va ridica la înălțimea aspirațiilor sale obiectivul făuririi unui stat al prosperității, al unității și al bunăstării.

Recentele evenimente politice au demonstrat o dată în plus curajul și determinarea cetățenilor de a construi un stat de drept, motiv pentru care îmi exprim admirația pentru poziția civică și conștiința națională manifestate”, a scris Igor Dodon.

postare Igor Dodon / Sursa:via Facebook


Pub