Cum motivează ministrul Justiției demisia sa: „Am identificat mai multe incompatibilități de caracter personal care fac imposibilă activitatea mea”

„În perioada lucrului asupra Planului de Acțiuni în domeniul Justiției, eu am identificat mai multe incompatibilități de caracter personal, care, din păcate, potrivit Constituției Republicii Moldova fac imposibilă activitatea mea în calitate de membru al Guvernului”, astfel își motivează ministrul Justiției, Stanislav Pavlovschi, demisia sa din funcție.

Foto: REL

„Noi, cei care facem parte din Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr, din Blocul ACUM, am declarat și am probat prin acțiuni concrete, că suntem diferiți de cei care au fost măturați de la putere de voința suverană a poporului Republicii Moldova și că legea pentru noi este mai presus de toate.

Anume din aceste considerente, eu nu am căutat diferite chichițe legislative, ca să mă mențin cu orice preț în funcția de Ministru și am hotărât să înaintez doamnei Prim Ministru Maia Sandu declarația mea de incompatibilitate și încetare a funcției de Membru al Guvernului”, a mai scris Stanislav Pavlovschi.

Dânsul însă a evitat să spună despre ce incompatibilități este vorba.

Postare / Sursa:via Facebook
postare / Sursa:via Facebook

Prim-ministra Maia Sandu a anunța astăzi despre faptul că ministrul Justiției, Stanislav Pavlovschi, și-a dat demisia la două săptămâni după ce a fost învestit în funcție.

Stanislav Pavlovschi este un jurist din Republica Moldova. Acesta este şi unul dintre fondatori și deţine funcţia de vice-președinte al Partidului Politic Platforma DA.

A studiat la Institutul Juridic de la Harkov, Ucraina, actualmente Academia Națională de Drept a Ucrainei. În perioada 2001-2008, Stanislav Pavlovschi a fost judecător CEDO din partea Republicii Moldova.


Pub