(foto) Premieră: Noul Mercedes-AMG GT3 facelift – maşină de 399000 de euro fără taxe

Compania Mercedes-AMG a prezentat în acest weekend, cu ocazia desfăşurării cursei de 24 de ore de la Nurburgring şi în aceeaşi locaţie, modelul de curse actualizat Mercedes-AMG GT3.

Automobilul va fi pus la dispoziţia tuturor clienţilor de la sfârşitul acestui an şi mai este unul aniversar pentru că în 2020 se va împlini un deceniu de la formarea programului Mercedes-AMG Customer Racing.

Prin ce va încerca germanii să-i impresioneze de această dată pe potenţialii clienţi? În primul prin motorul său V8 natural aspirat de 6.208 cm³ pe care îl are (500+ CP), cuplat la o cutie de viteze secvenţială AMG competition cu şase rapoarte, a cărui durată de viaţă a fost mărită în vederea economisirii bugetului echipelor.

Integrarea componentelor nou dezvoltate are, de asemenea, un efect pozitiv asupra costurilor: o secțiune frontală optimizată a mașinii protejează radiatorul mai eficient și o grindă integrală nou dezvoltată ridică şi mai mult nivelul de protecție al componentelor importante din partea frontală a mașinii (motor, puntea față, direcție etc.). Cu aceste îmbunătățiri, remedierea urmărilor accidentelor minore și a coliziunilor va fi la propriu mai ieftină.

În curse, fiecare mişcare a încheieturii mâinii unui membru al echipei este decisivă. Prin urmare, noul Mercedes-AMG vine cu o serie de îmbunătățiri care să facă munca inginerilor și mecanicilor mai ușoară. Acestea includ un splitter frontal care poate fi ajustat mai rapid și posibilitatea de a reseta rapid poziţia spoilerului posterior. O economie de timp şi efort mai este posibilă datorită unui nou filtru de aer care este mai ușor de accesat și are un număr general redus de conexiuni cu șuruburi.

În premieră pentru o maşină de curse, Mercedes-AMG introduce un sistem pentru GT3, care permite înregistrarea automată și analiza timpului de funcționare a componentelor vehiculului. Acesta face întregul proces de urmărire mai ușor, mai rapid și mai sigur. Echipele nu mai trebuie să înregistreze aceste date manual, dar de acum le vor avea disponibile digital și în timp real. Acest lucru permite o evaluare precisă a acestora şi respectiv se poate cunoaşte când şi care trebuie înlocuite, astfel evitându-se cheltuieli inutile datorită înlocuirii devreme a pieselor.

Vezi şi: (foto) Noul Mercedes-AMG GT3 Edition 50 va fi făcut în doar cinci exemplare

Printre altele introduse se numără:

  • Funcţia opţională Drop Start care va porni motorul automat ce maşina coboară de pe suporturile pneumatice, care o ridică înainte de aceasta pentru a-i fi schimbate roţile mai uşor. Pentru pit stop, acest lucru înseamnă nici o pierdere de timp suplimentar din cauza reacţiei pilotului şi o revenire rapidă în cursă;
  • Pentru suportul maxim al conducătorului auto, sistemul de frânare și de control al tracțiunii au fost dezvoltate în continuare. ABS-ul reglabil a fost acum adaptat pentru a se potrivi specificațiilor din generația actuală a pneurilor competiţionale. Controlul optimizat al tracțiunii a permis obţinerea unei aderenţe cu o sensibilitate și mai mare, păstrând mai mult timp anvelopele într-o stare bună;
  • Noul GT3 facelift, la fel ca predecesorul său, are unul dintre cele mai ample concepte de siguranță din segmentul GT3. Printre altele, o cuşcă de protecţie din oțel de înaltă rezistență, un cadru spațial de aluminiu, un scaun din carbon cu tetieră integrată și o trapă în acoperiș asigură cel mai înalt nivel de siguranță conform celor mai recente standarde FIA;
  • Noile faruri care au debutat pe modelul de serie s-au păstrat şi pe acest model pentru că iluminează mai bine pistele, iar pentru folosirea în cursele de 24 de ore se oferă altele opţionale (cu lumină galbenă) ce se ataşează de grila radiatorului;
  • În cabina de pilotaj ergonomică, numeroase detalii noi au un efect pozitiv asupra performanței conducătorului auto: de la sistemul de băut optimizat și punctele de prindere cauciucate ale volanului pentru un control sporit, până la ventilația opţională a scaunului și a căştii pilotului;
  • Componentele revizuite marchează în mare măsură aspectul său: o nouă bară de protecţie frontală, prize de aer, un nou difuzor frontal și o nouă bară de protecţie posterioară nu numai că reprezintă evoluţia modelului din punct de vedere optic, ci şi au avantaje funcționale. Toate modificările au fost testate în tunel eolian.

După cum am menţionat anterior, maşinile actualizate vor fi livrate de la sfârşitul acestui an şi vor putea fi folosite în sezonul competiţional din 2020. Pentru teste în condiţii reale, câteva prototipuri vor lua parte la câteva curse din a doua jumătate a sezonului actual. Preţul de start al unui exemplar este de 399.000 de euro fără alte taxe. Versiunea pre-facelift s-a vândut în peste 130 de exemplare.

Apropo, Mercedes-AMG mai anunţă că simultan cu lansarea pe piață a noului GT3 facelift, va extinde ciclul de viață al modelului actual prin intermediul unui pachet de actualizare. Acest kit cuprinzător permite modificarea autoturismelor existente la standardul vizual și tehnic al maşinii descrise în acest articol.

Vezi şi: (video) Los Angeles 2018: Premieră mondială – Mercedes-AMG GT facelift şi noul AMG GT R PRO

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/