Igor Dodon s-a întâlnit cu premierul rus Dmitri Medvedev și vicepremierul Dmitrii Kozak

Igor Dodon s-a întâlnit cu prim-ministrul Federaţiei Ruse, Dmitri Medvedev, și cu reprezentantul special al Președintelui Rusiei pentru dezvoltarea relațiilor comercial-economice cu Republica Moldova, vicepremierul, Dmitrii Kozak.

Foto: Facebook/ Igor Dodon

Dodon scrie că, la începutul săptămînii viitoare, vicepremierul Dmitrii Kozak va întreprinde o vizită de lucru la Chișinău.

„În scopul menținerii dinamicii pozitive, m-am adresat partenerilor ruși cu rugămintea de a prelungi pentru un nou termen a exporturilor fără taxe ale mărfurilor moldovenești pe piața rusă și autorizarea de tranzitare a mărfurilor pe teritoriul Ucrainei de către transportul auto de mare tonaj.

De asemenea, am discutat cu partenerii ruși subiectul privind livrările de gaze naturale în Republica Moldova după 1 ianuarie 2020, cînd expiră termenul contractului precedent. Sunt convins că soluționarea acestor probleme vor contribui semnificativ la restabilirea deplină a relațiilor strategice cu Federația Rusă.

I-am asigurat pe partenerii ruși de faptul că după ce în Republica Moldova a fost formată noua majoritate parlamentară și un Guvern bazat pe un larg consens național, strategia politicii externe echilibrate și a relațiilor economice reciproc avantajoase vor căpăta un nou impuls”, a scris Igor Dodon în urma întrevederilor.


Pub