Ivan Diacov, mesaj dur despre Eduard Harunjen: „...Și azi acest om decide cine să fie reținut și cine nu”

Fostul procuror-șef al municipiului Chișinău, Ivan Diacov, a venit cu un mesaj dur la adresa lui Eduard Harunjen, procurorul general al Republicii Moldova. Diacov a povestit despre activitatea lui Harunjen pe vrema când acesta acitva în secția anchetă de la Procuratura Generală.

Foto: UNIMEDIA

„Și azi țin minte, era un caz nefericit, un profesor de la spitalul de psihiatrie din Costiujeni având în calitate de pasageri niște colegi de lucru se deplasa pe str.Costiujeni la volanul automobilului propriu. Din vina șoferului automobilul a eșit pe trotuar, tamponând mortal mama a cinci copii. Harunjen a venit a doua zi, raportându-mi viziunea sa asupra măsurilor de anchetă necesare pentru elucidarea circumstanțelor accidentului rutier. L-am ascultat atent. Am rămas stupefiat de aberațiile auzite pe un caz foarte simplu”, scrie Diacov.

Diacov / Sursa:Facebook

Persoana procurorului general Eduard Harujen a devenit un subiect de discuții în ultimele zile, pe marginea faptului că Maia Sandu, dar și reprezentanți din societatea civilă au cerut demisia acestuia. În mediul online a fost pornită și o petiție în acest sens.

Harunjen, la rândul său, a spus că „nu se ține de funcția de procuror general”, dar că se așteaptă ca noua guvernare să îi ceară demisia în mod legal.


Pub