17:43:05 29.03.2024
Stiri

Parlamentul European trimite mai mulți deputați la Chișinău care să evalueze situația politică din R. Moldova

Politică 22.06.2019 13:54 Vizualizări1277 Autor: Ziarul National
Parlamentul European trimite mai mulți deputați la Chișinău care să evalueze situația politică din R. Moldova


Parlamentul European trimite săptămâna viitoare o delegație la Chișinău pentru a evalua situația politică din Republica Moldova și pentru un schimb de opinii cu noul Guvern.

Delegația va fi condusă de președintele Comisiei pentru afaceri externe, David McAllister (Partirul Popular European, Germania) și se va întâlni luni, 24 iunie, cu premierul Maia Sandu, președintele Igor Dodon, ministrul Afacerilor Externe, Nicolae Popescu, ministrul Afacerilor Interne Andrei Năstase și cu președintele Parlamentului Republicii Moldova Zinaida Greceanîi.

De asemenea, cei patru deputați europeni din delegația Parlamentului European vor avea o întrevedere cu Pavel Filip, președintele fracțiunii parlamentare a Partidului Democrat.

Scopul anunțat al vizitei este de a evalua situația politică la fața locului, ca urmare a recentei crize politice și de a face bilanțul relațiilor actuale dintre Republica Moldova și UE.

Din delegația Parlamentului European vor face parte, pe lângă David McAllister, și deputații Siegfried Mureșan (Partirul Popular European, România), Claire Moody (Alianța Progresistă a Socialiștilor și Democraților, Marea Britanie) și Heidi Hautala (Grupul Verzilor / Alianța Liberă Europeană, Finlanda).


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md