(VIDEO) Renato Usatii, in fruntea marsului dedicat celui de-al doilea razboi mondial, la Balti

by D M
Distribuiti mai departe...

Liderul PN, Renato Usatii, a marsaluit astazi impreuna cu sute de locuitori ai orasului Balti ca sa comemoreze victimele cazute in cel de-al doilea razboi mondial care a inceput la 22 iunie, 1941. Despre asta, el a vorbit in direct pe pagina sa de Facebook.

Renato USATII, LIDERUL PN: „Astazi, cu sute de locuitori, am mers in marsul dedicat inceputului celui de-al doilea razboi mondial. 78 de ani este un timp urias pentru o persoana, dar timpul nu ne poate sterge memoria si sa reduca din durerea noastra. Acel razboi a fost cel mai sangeros din istorie si a luat viata la circa 37 de milioane de oameni. Pe teritoriul Moldovei a inceput una dintre primele lupte din iunie, 1941. Primele lovituri ale avioanelor inamice au fost la Balti, Bolgrad si Chisinau. La Balti, nu este nici-o familie care sa nu fie afectata de razboi. Baltienii s-au luptat cu mult curaj pe fronturi. Dupa eliberarea Moldovei, Balti a trimis la unitatile de lupta ale Armatei Rosii ulei vegetal, carne, legume si paine. Lucratorii au participat la reparatia echipamentului militar, iar taranii au lucrat la construirea drumurilor si podurilor importante din punct de vedere strategic.

Cred in inexhaustibilitatea memoriei noastre. Si indiferent cat de multi ani au trecut de la acea dimineata de duminica, noi, ca si astazi, vom aprinde lumanari, vom lua flori si coroane cu noi si vom veni la mormintele si monumentele razboinicilor cazuti pentru a ne apleca capul ca o recunoastere a imensului lor curaj!”

La 22 iunie 1941, armata germana a lansat atacul asupra URSS pe tot frontul, de la Marea Baltica in nord pana la Marea Neagra, in sud. In acelasi timp Romania a intrat in razboi de partea Germaniei cu scopul declarat de a elibera teritoriile Basarabiei si Nordului Bucovinei, ocupate un an mai devreme de catre sovietici.

Sursa: PROTV.MD


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...

Comments are closed.