/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Pot sau nu să fie revăzute dosarele judiciare de rezonanță? Răspunsul Maiei Sandu

missing
22 iunie 2019, ora 16:01

Dosarele judiciare de rezonanță cum ar fi cel de condamnare a lui Vlad Filat, a lui Veaceslav Platon, a lui Victor și Viorel Țopa, dar și dosarul care se referă la moartea deptuatului Ion Butmalai, ar putea fi revizuite doar dacă cei vizați se vor adresa la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului. De această părere este prim-ministrul Maia Sandu, exprimată la emisiunea „Piatnița s Anatoliem Golea” de la RTR Moldova.

„Înțeleg că revizuirea acestor dosare poate fi făcută doar dacă se merge la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului pentru că în țară s-au încheiat, în unele cazuri, toate procedurile judiciare”, a declarat Maia Sandu.

Șefa executivului spune că înțelege faptul că în unele situații Republica Moldova ar putea să fie condamnată de CtEDO, dar că procedura judiciară trebuie respectată.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram