/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Constantin Botnari reacționează la acuzațiile de implicare în contrabanda cu chihlimbar: „Sunt absolut mincinoase și prostești”

missing
22 iunie 2019, ora 17:54

Deputatul PDM Constantin Botnari reacționează la acuzațiile aduse acum două zile de fostul director al MoldATSA, Sorin Stati, că democratul ar fi implicat în schemele de contrabandă cu chihlimbar care se desfășoară prin teritoriul Repulblicii Moldova. Parlamentarul cataloghează acuzațiile ca fiind „absolut mincinoase și prostești”.

„După ce am auzit așa acuzații, m-am uitat și eu pe internet să văd cum arată chihlimbarul. Nu știam și nu știu nici acum dacă în Republica Moldova se fac afaceri cu chihlimbar. Repet ca să fie foarte clar: n-am fost implicat în nicio afacere în ultimii ani de zile. Nici în Moldova, nici în altă parte, nici cu chihlimbar, nici cu altceva”, a menționat Constantin Botnari.

Deputatul le cere celor care l-au acuzat pe nedrept să retragă imediat aceste minciuni și să vină imediat cu scuze publice. „Dacă aceste dezmințiri nu vor avea loc în 24 de ore, urmează ca acești mincinoși să fie dați în judecată și să plătească pentru minciunile lor”, se spune în mesajul democratului.

Acum două zile, în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8, fostul director MoldATSA, Sorin Stati, a declarat că Constantin Botnari ar fi fost responsabil de scheme de contrabandă cu chihlimbar (piatră prețioasă), în timp ce Gheorghe Cavcaliuc ar fi asigurat „funcționalitatea schemei prin persoanele sale din poliția economică”. Potrivit lui Stati, „chihlimbarul este adus prin contrabandă din Ucraina prin Transnistria, ulterior ajunge la aeroport și săptămânal se exportă circa câte 2 tone în Hong Kong. În declarațiile vamale se scrie „stone” – piatră”.

Declarațiile lui Sorin Stati le vedeți mai jos.

Stati: Constantin Botnari, responsabil de contrabanda cu chihlimbar

Dezvăluirile fostul director MoldATSA, Sorin Stati: Constantin Botnari ar fi fost responsabil de scheme de contrabandă cu chihlimbar (piatră prețioasă), în timp ce Gheorghe Cavcaliuc ar fi asigurat „funcționalitatea schemei prin persoanele sale din poliția economică”. Potrivit lui Stati, „chihlimbarul este adus prin contrabandă din Ucraina prin Transnistria, ulterior ajunge la aeroport și săptămânal se exportă circa câte 2 tone în Hong Kong. În declarațiile vamale se scrie „stone” – piatră”.

Gepostet von Politica am Donnerstag, 20. Juni 2019

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram