Au scandat în fața consiliului raional
Politic 21 iunie 2019, 23:59 | 5699

Mai multi oameni din Anenii Noi au scandat astazi in fata Consiliului local, cerand demisia presedintelui raionului, Serghei Rapcea, pentru ca nu ar fi demn de functia pe care o detine. Protestul a fost organizat dupa ce, in spatiul public, inclusiv la Jurnal TV, un om de afaceri l-a acuzat pe Rapcea ca l-a agresat fizic si l-a amenintat cu moartea. Pe de alta parte, Rapcea a respins toate acuzatiile.

Oamenii au mai spus că Rapcea, care este și șeful organizației teritoriale a Partidului Democrat, ar fi obligat mai mulţi primari din raion să adere la PD.

Totodată, o femeie din satul Gura Bâcului a afirmat că preşedintele raionului l-a alungat de la lucru pe singurul medic de familie din localitate. S-a întâmplat înaintea alegerilor parlamentare, din cauză că nu ar fi vrut să adere la Partidul Democrat, a adăugat femeia.

Din acest motiv, sătenii beneficiază de asistență de specialitate doar cât sunt la serviciu medicii veniți de la Centrul de Sănătate din orașul Anenii Noi.

Pentru a-i oferi dreptul la replică preşedintelui raionului Anenii Noi, am mers la biroul său. Uşa era încuiată, iar secretara ne-a spus că Serghei Rapcea nu a venit încă la serviciu. În timp ce discutam cu femeia, în anticameră a intrat un bărbat, care a încercat să ne împiedice să filmăm.

Contactat telefonic, Rapcea ne-a declarat că nu-și va da demisia până la sfârșitul mandatului. El susține că nu a şantajat primari pentru ca ei să adere la PD și că asta a fost opțiunea lor.

La rândul său, medicul respectiv ne-a declarat că Rapcea spune minciuni în privința lui. Totodată, președintele raionului Anenii Noi a negat faptul că l-a agresat fizic și amenințat cu moartea pe un om de afaceri. Precizăm că incidentul a avut loc în martie 2018, atunci când Rapcea nu era președinte de raion. Conflictul s-ar fi iscat din cauză că antreprenorul nu ar fi renunţat la planurile sale de a pune pe roate o afacere, care i-ar fi făcut concurență unui business similar, pornit de Rapcea.

Potrivit Judecătoriei Anenii Noi, procesul contravenţional pe numele lui Rapcea a fost încetat în octombrie 2018 pentru că nu ar fi existat o încălcare a legii. Decizia instanței nu a fost contestată. Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Interne, Alina Zbancă, ne-a spus că instituția se va autosesiza dacă omul de afaceri, care ar fi fost agresat și amenințat cu moartea, va depune o plângere. Antreprenorul nu ne-a răspuns la telefon, ca să ne spună dacă intenționează să facă acest lucru. 

Opinia ta contează. Comentează!