Tbilisi: 39 de poliţişti şi 30 de protestatari, spitalizaţi în urma manifestațiilor în fața parlamentului

Treizeci şi nouă de poliţişti şi 30 de protestatari au fost răniţi şi spitalizaţi la Tbilisi după ciocniri în jurul parlamentului, a anunţat un consilier al prim-ministrului georgian Mamuka Bahtadze.

Foto: RFE/RL

Mii de persoane care au încercat să invadeze parlamentul au fost respinse de forţele speciale de poliţie, în special cu gaze lacrimogene şi gloanţe de cauciuc. Ele protestau împotriva luării de cuvânt în faţa parlamentului georgian a deputatului rus Serghei Gavril în cadrul unei reuniuni anuale a Adunării interparlamentare a ortodoxiei, un forum de parlamentari din ţări majoritar creştin ortodoxe, relatează Agepres.

Circa 10.000 de persoane s-au adunat în centrul capitalei georgiene Tbilisi pentru a cere demisia preşedintelui parlamentului Irakli Kobahidze după ce s-a aflat că parlamentarul rus s-a exprimat după-amiază de la tribună.

Prezenţa unor parlamentari ruşi a declanşat proteste puternice în fosta republică sovietică din Caucaz, marcată de o intervenţie militară rusă şi de un scurt război în august 2008.


Pub